Jak zrobić lane kluski?


Aby zrobić kluski lane potrzebne nam będą następujące składniki:

  • 3 jaja
  • 4 łyżki wody
  • mąka (ok. pół szklanki)
  • sól
  • ew. natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1) Jaja roztrzepujemy z 4 łyżkami wody, dodajemy natkę, sól, mąkę i mieszamy jak najdłużej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

2) Ciasto wlewamy do zupy za pomocą lejka. Gotujemy kluski przez ok. 3 min.

  1. No trackbacks yet.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: